Teaterföreställning 2021

Kökspojken Holger kommer en dag upp till Gustav Vasas sovgemak och där och då inleder Kungen en berättelse om allt han varit med om i sitt liv. Gustav, som inte har långt kvar, befinner sig ibland i sin egen lilla värld, omgiven av sitt samvete (representerat av Narren) och när han berättar dyker hans goda sida (Ängeln) upp men även hans onda sida (Djävulen) och Gustav slits mellan dessa sidor av sig själv. Även hans oro över hur barnen ska klara sig efter att han är borta skymtar fram, ska de två äldsta sönerna kunna hålla sams, samt den omtanke och kärlek…om än ibland hårdhänt…han hyste för sina närmaste blir synlig. För Holger blir mötet med Kungen ett välkommet avbrott i vardagen och detta leder också till att de människor som arbetar på slottet delar med sig av sin syn på hur Gustav Vasa skött sig som Kung och vad de tycker om honom som person. Det blir en lärorik, hemsk men också komisk resa i historien då alla vill försöka att övertyga Holger om vilken version av Gustav som Holger bör tro på men som Gustav säger: ”Du förstår, folk pratar så mycket, och du ska inte lyssna på allt som sägs. Du ska bilda dig en egen uppfattning.” 
Ja, var Gustav Vasa ond eller var han god, landsfader eller tyrann? Detta överlämnar vi åt publiken att själva få ta ställning till.Att bilda sig sin egen uppfattning.

Teaterföreningen Alvastra Krönikespel sätter upp den nyskrivna medeltidskomedin ”Kronan och Härskaren” och spelar den inför publik i vacker utomhusmiljö, inuti Alvastra Klosterruin samt på Gräsgården, Vadstena

Premiär:
Datum: 15 Augusti
Tid: 18.00
Plats: Alvastra Klosterruin

Datum: 21 samt 22 augusti
Tid: 18.00
Plats: Gräsgården, Vadstena

Kostnad:
Vuxen: 250 kr
Ungdom 7-18 år: 150 kr
Barn under 7: Gratis
Familjepris: 650 kr

Mot uppvisande av Riksteaterns Scenpass har man rabatterat pris på ordinarie biljett med 30 kr.

Boka dina biljetter genom att kontakta:
Birgitta Fröjd-Söderlund: 076-1650057
Kjell-Åke Gauffin: 070-3213304

Viktig publikinfo:
Publiken behöver ta med sig egna stolar, både för att det ska vara Coronasäkert men också för att publiken kommer att flytta runt lite under föreställningens gång.

Lättare fika ingår i biljettpriset.

Föreningen håller sig till de restriktioner som finns och maxantal i publiken kommer att bli 100 personer, först till kvarn gäller.

Välkommen!

Hör av dig med frågor till:
gittan91@hotmail.com

KYRKOMÅLARDUBBLETTERNA – EN MEDELTIDA KOMEDI 2020

Nu kan du se filmen Kyrkomålardubbletterna!

För att få åtkomst:

  • Swisha 50kr till Kjell-Åke (070-321 33 04), så får du lösenordet till videon.
  • Tryck på knappen nedan för att komma till sidan.
  • Skriv in lösenordet

Hör av dig med frågor till:
gittan91@hotmail.com

Låt oss umgås

%d bloggare gillar detta: