Aktuellt

Årsmöte 2023

Uppsättning 2022

Scen 5 ur Kronan och Härskaren.

Föreningen beslutade att under 2022 spela upp scen 5 ur Kronan och Härskare. Under spelet 2021 visades att den scenen var väldigt lång, så stora strykningar gjordes.

Under 2022 återgick vi till originalmanus, vilket resulterade i en enaktare på cirka 50 minuter. Vi ändrade till namnet ”Gustav Vasa – Schack och matt”. Vi gjorde en mindre ”turné” med uppsättningen till Ödeshög, Vadstena, Skänninge och Linköping. Vi flyttade in föreställningen i olika spellokaler för att inte vara så väderberoende.

Spelperiod: 13, 14 augusti (Vadstena), 19 augusti (Ödeshög), 20 augusti (Skänninge) och 21 augusti (Linköping).

Antal publik: 18 betalande och tre fria.

Deltagare: Marja Vilgren, Åsa Bergman-Johansson, Susanne Andersson, Alexandra Petterson, Mathz Hjalmarsson och Monica Ryttman. Regi: Birgitta Fröjd-Söderlund.

Årsmöte 2022

Föreställning:

2021
Kronan och Härskaren, nyskriven pjäs.

Premiär:
Söndag 15/8 kl 18.00 i Alvastra Klosterruin

Lördag 21/8 samt söndag 22/8 kl 18.00 på Gräsgården, Vadstena

För mer info och hur du bokar biljetter går du in under fliken ”Teaterföreställning 2021”.

2020
Kyrkomålardubbletterna är en nyskriven medeltidskomedi och vi har premiär den 21 augusti, kl 19 -20 i Alvastra Klosterruin.

Gå in under fliken ”Teaterföreställning 2020” och läs mer om hur du bokar din plats.


Vi fortsätter med Teaterworkshop/kurs mellan den 16-21 juli i Alvastra klosterruin. Tiderna varierar men det är 4 timmar varje dag. Exakta tider bestäms dagen innan nästa workshop.

Vill du veta de exakta tiderna, kontakta Birgitta Söderlund (gittan91@hotmail.com) eller kika in på vår facebooksida.

Lördag och söndag kommer vi att jobba på hela dagarna med start ungefär kl 08-21, för exakt tid, kontakta Birgitta Söderlund (se ovan)

Teaterworkshop 15/7 kl 14-18 vid Alvastra klosterruin

Vi fortsätter med ytterligare en läsning av manus och kör sedan igång med repetitionerna av de scener vi hinner med på den tid vi är på plats. Vid dåligt väder blir biblioteket i Ödeshög en bra mötesplats. Varmt välkomna.

Läsning av Kyrkomålardubbletterna

Vi ses vid Alvastra Klosterruin, kl 14.00 på söndag 12/7, för att på platsen där föreställningen ska spelas bland annat genomföra en första läsning av nyskrivna manuset Kyrkomålardubbletterna. Vid dåligt väder tar vi vår tillflykt till biblioteket i Ödeshög. Sluttiden kan ändras, beroende på hur effektiva vi är. Alla intresserade önskas varmt välkomna.

Inför 2020 års sommarföreställning söker vi skådespelare. Ni som är intresserade skickar mail till Birgitta Söderlund på gittan91@hotmail.com med info om er själva, om ni stått på scenen tidigare och om ni haft stora eller små roller tidigare. Det vi söker är personer som kan ta sig an stora roller med mycket text, som ska läsas in på egen hand hemma för att sedan repetera vecka 31 och spela vecka 32. Räkna med repetitioner varje dag under repveckan. Föreställningen kommer spelas utomhus. Man behöver bil för att kunna ta sig till och från repetitioner och spel, eller så bor man på plats i Ödeshög. Föreställningstid på kvällarna blir 19.00-20.00. Manus skickas inte ut förrän det är helt klart att man kan ta roller, och vilken roll det i så fall blir.
Väl mött med Din intresseanmälan till sommarens nyskrivna pjäs av Teaterföreningen Alvastra Krönikespel. 

Namnbyte:
Vi har bytt namn till: ”Teaterföreningen Alvastra Krönikespel”

SPONSORER

Vi söker sponsorer, har du/ni möjlighet att stödja oss (pengar, tryck av program/affischer, scenarbete mm) så att vi kan sätta upp Krönikespelet nästa år tar vi tacksamt emot ditt/ert engagemang för att bevara historien om Alvastra och dess mytomspunna plats.

Självklart marknadsför vi ert namn/företag här på hemsidan och på vår facebooksida.

Bankgiro 5645-9647.

OBS: Glöm inte att notera vem som sponsrar så att vi kan uppmärksamma ert bidrag.

%d bloggare gillar detta: